maanantai 9. toukokuuta 2011

Mies keittiössä - Miehekästä ruokaa: Nakkipannari



Sovittiin tuossa joku aika sitten, että mies keksi mitä ruokaa syödään ja hän sai sen itse yksin myös valmistaa. Meillä kun ruuanlaitto jostain kumman syystä menee niin, että minä keksin mitä syödään ja minä olen pääarkkitehti siellä keittiönkin puolella.. intohimollani ruuanlaittoon ei ole tietenkään vaikutusta tähän ;)

No, mies otti ohjat käsiin ja tekikin oikein hyvää, mutta miehistä ruokaa: nakkipannaria! Resepti oli kuulemma pirkan sivuilta, josta sen myöhemmin löysin. Mun täytyy kyllä kehua tätä ruokaa, oli meinaan todella mehukasta raikkaan salaatin kera! Nam! Syödään taatusti toistekin!



Nakkipannari

Taikina
4 dl Pirkka maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa

Täyte
8 Pirkka kuoretonta nakkia
8 viipaletta Pirkka pekonia
1 sipuli ohuina renkaina
1/2 rkl öljyä

1. Vatkaa taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan turvota.
2. Tee nakkeihin pieniä viiltoja ja kääri jokainen nakki pekoniviipaleen sisään. Asettele nakitvoideltuun (noin 22 x 30 cm) metalliseen tai lasiseen piirakkavuokaan tasaisin välein. Kuullota sipulirenkaat öljyssä ja levitä ne vuokaan. Kypsennä pekonikääröjä 225 asteessa noin 10 minuuttia.
3. Kaada taikina vuokaan makkaroiden ympärille. Jatka kypsentämistä noin 30 minuuttia.
Ohje täältä

2 kommenttia:

  1. Uskaltaisin omakohtaisiin kokemuksiin perustuen väittää, että suurimmassa osassa suomalaisia perheitä tekisi ihan hyvä vaikka kerran vuodessa vaihtaa mies-nainen rooleja parin viikon ajaksi. Sitä alkaisi kummasti arvostamaan puolison panosta.

    VastaaPoista
  2. totta turiset ;) Mutta kyllä minä ennemmin laitan ruokaa kuin vaihdan lamppuja tai pyöränrenkaita ;)

    VastaaPoista